Malkara Ziraat Odası

ZOBİS
Malkara Ziraat Odası > Haberler > 📍📍Tarım Danışmanlarımız tarafından, hastalık ve zararlıları kontrol altına alabilmek ve erken müdahale etmek amacıyla ekili olan tarım alanlarında arazi kontrolü yapılmıştır.

📍Bazı bölgeler de Septorya Yaprak Lekesi Hastalığı tespit edilmiştir. Buğday yetiştirilen birçok bölgede önemli kayıplara neden olmaktadır. Özellikle buğdayı enfekte eden ‘’Septoria tritici’’ fungusunun neden olduğu Septorya Yaprak Lekesi hastalığı, zarara yol açmaktadır. Hastalık ilk olarak en alt yapraklarda, çevre şartlarına ve çeşidin duyarlılığına göre de üst yapraklarda kırmızı-kahverengi lekeler şeklinde görülmektedir.
📍Çiftçilerimizin önemli verim kayıpları oluşmaması için tarla kontrollerini yaparak odamızla iletişime geçilmesi rica olunur.